Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Лікарі установи проводять прийом виключно за попереднім записом! Для оформлення платних послуг необхідно пред'явити ІПН.

23.08.2023

TRE-терапія у Відділенні медико-психологічної реабілітації

Практичний психолог Відділення медико-психологічної реабілітації Піжуріна Анна Юріївна 21 серпня провела з пацієнтами практичне групове заняття з TRE-терапії, за технікою Девіда Берцелі TRE: Trauma Releasing Exercises (Реліз травматичного досвіду), спрямованою на зняття глибокого хронічного напруження і повернення внутрішнього почуття миру та спокою. 

Ця техніка використовується під час психологічної реабілітації особистості для тілесної роботи зі стресом та травмою. Завдяки спеціальним фізичним вправам активізується парасимпатична нервова система. Це метод самодопомоги, тобто може реалізовуватись постраждалим самостійно після кількох навчальних сесій з психологом. Техніка діє на тілесному рівні без особливої участі свідомості. Тому не виникає опору в її проведенні, особливо під час попереднього ознайомлення пацієнта щодо процедури проведення.

Спочатку психолог сам демонструє всі вправи, на наступному етапі усі учасники повторюють рухи за спеціалістом. Також під час проведення TRE-терапії індивідуально підбирається комплекс вправ, який враховує стан пацієнта, його фізичні, психологічні та соціокультурні особливості.

(с) 2024

Запис до лікаря