Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Лікарі установи проводять прийом виключно за попереднім записом! Для оформлення платних послуг необхідно пред'явити ІПН.

19.07.2023

Терапія мистецтвом у Центрі медико-психологічної реабілітації

      Нині для реабілітації захисників в Україні та за її межами впроваджують багато різних програм, створюють центри та проводять консультації з психологами. Один із найпоширеніших методів терапії — арт-терапія.

     Це вид психотерапії через образотворче мистецтво — малюнком, графікою, живописом, скульптурою. Як допоміжні технології використовують ігрову, пісочну, театральну, танцювально-рухову, музичну та фототерапію. Арт-терапія навчає розуміти й виражати почуття, що були витіснені, розвивати художні й творчі здібності, дає можливість отримати матеріал для інтерпретації та діагностичних висновків, виступаючи засобом спілкування з пацієнтом на символічному рівні.

     Цього тижня у відділенні медико-психологічної реабілітації практичний психолог Центру провів заняття з арт-терапії з використанням техніки «Дерево, пошук ресурсу». Під час заняття кожен з учасників мав можливість поділитись власними почуттями та поспілкуватись один з одним у неформальній атмосфері.

 

(с) 2024

Запис до лікаря